Новият кмет на Стралджа сам си намали заплатата

  • 05 декември 2015, 19:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1a46312933

Новоизбраният кмет на Стралджа Атанас Киров сам поиска Общинският съвет да намали възнаграждението му. Първоначалното предложение беше заплатата на новия кмет да бъде 1975 лева, но по изрично настояване на кмета, местният парламент гласува с 225 лева по-ниско възнаграждение. 15 от съветниците гласуваха „за" новото предложение.


Новият председател на общинския съвет инж. Живко Ангелов също сам е пожелал заплатата му да е с близо 50 % по-ниска в сравнение с председателската заплата в миналия мандат. По-ниски заплати от предходния мандат ще получават и новите общински съветници в Стралджа.


Възнаграждението на общинските съветници ще бъде 40 % от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец.


Единодушно е решението за размера на основните месечни заплати на кметовете на кметства в общината. Най-висока по право е заплатата на кмета на Зимница - 830 лв. , по 720 лв. ще получават кметовете на кметства в Каменец, Иречеково, Лозенец, Войника, Воденичане.


Месечното възнаграждение на кметовете в Чарда, Джинот, Първенец, Маленово и Недялско ще бъде по 590 лв. Кметовете на по-малките села Атолово, Тамарино, Александрово, Люлин, Поляна, Палаузово ще получават месечно по 556 лв.