Ново стопанство за отглеждане на патици откриха край Луковит

  • 20 август 2015, 08:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 8b6c fbbb

Фирма изгради ново патичарско стопанство край Луковит и посвети откриването му на 117-годишнината на Националната ловно-рибарска организация.


В стопанството вече се отглеждат 800 полудиви патици. Под звуците на Марша на българския ловец приветствие поднесе Иван Петков, председател на Управителния съвет на НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България”, информират от организацията.


Отец Данаил освети новото стопанство, като пожела здраве и благополучие. С присъствието си събитието уважиха кметът на община Луковит- Иван Грънчаров, кметът на община Ябланица - Иван Цаков, зам.-председателя на Общинския съвет на Ябланица - Иван Георгиев, директорите на държавните горски стопанства в Априлци, Троян и Лесидрен, доайенът на Националната организация доц. Васил Паница – председател на най-голямото Ловно-рибарско сдружение в страната, това в Пловдив, ръководството на няколко ловно-рибарски сдружения, сред които и плевенското, в лицето на Валентин Георгиев и Стефан Ненков.Сред официалните гости беше и проф. Стоян Кушлев – бивш председател на националната организация.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.