Няколко реки в област Бургас са прелели

  • 17 януари 2016, 13:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5486ce0093d1e

Заради преливане на няколко реки в област Бургас част от пътищата в региона са затворени. По последни данни на Областна управа от коритото си е излязла река Факийска, в следствие на което е затворен общинският път Зидарово - Извор. За движение е затворен и общинският път Димчево - Присад. 


„Преляла е също река Татарски дол в село Ливада, община Камено, в следствие на което са наводнени няколко къщи. Река Селска, община Средец, е заляла междуселски пътища между селата Кирово и Граничар. Повишено е нивото на река Средецка, но към настоящия момент няма залети пътища.”, съобщава още от Областна управа.


Екипи на отговорните служби работят по отводняване на трасетата.


В област Бургас ограничение на движението има по пътя Ахелой-Поморие и по пътя за Варна, в района на с. Кошарица, като за движение е отворена само едната лента на пътното платно, поставени са съответните знаци и обозначения. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа


За товарните автомобили ограничения са въведени в Ришки проход. Там е забранено движението на автомобили над 12 тона, а тези от 3 до 12 задължително трябва да използват вериги.


От екетроразпределителното дружество EVN съобщават, че обстановката в Бургас е спокойна, има подадени сигнали за спиране на електрозахранването в някои села в община Руен, но авариите не са сериозни и се работи по отстраняването им. 


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.