Няма да спират водата във вилна зона край Благоевград

  • 02 август 2020, 15:02
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 1df3cf8c0f09584cd576245a519a6ee0

Вилна зона край Благоевград няма да остане без вода. Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, се срещна със собственици на имоти в местността Бодрост. Те обсъдиха множество въпроси, свързани с водоподаването във вилната зона. Димитрова бе категорична, че водата към местността няма да бъде спирана, каквито притеснения имат част от собствениците на вили.

Сред акцентите беше и необходимостта от изграждането на водомерни шахти и монтиране на водомери към водоснабдените имоти, каквито към момента липсват. Управителят декларира пълна готовност за съдействие, като обеща дружеството да се ангажира с монтиране на самите водомери.

„За да се случи това обаче, е необходимо да получим вашата подкрепа. Необходима е и активност от страна на Община Благоевград“, коментира инж. Росица Димитрова.

Тя обясни, че вече водопроводната мрежа е предадена за стопанисване на ВиК оператора, а целта на дружеството е да повиши качеството на предоставяната услуга.

Беше поставен въпросът с изграждане на канализация на място. Управителят на дружеството обясни, че към настоящия момент е трудно да се пристъпи към подобни действия, защото област Благоевград не е консолидирана в Асоциация по ВиК, което не дава възможност за финансиране чрез европейски фондове.

Участниците в срещата се обединиха около идеята да бъде излъчена представителна група, която да поставя актуални въпроси по време на регулярни срещи с ръководството на дружеството, за да могат проблемите на хората с водоподаването да бъдат решени.

„Срещата премина изключително емоционално. Много добре разбирам хората, че имат притеснения. За съжаление към този момент нямаме необходимото съдействие от страна на Общината, която не ни е предоставила заверен списък с водоснабдените имоти. Въпреки всички перипетии, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще прояви необходимото търпение към хората и ще им съдействаме да получат една качествена услуга“, коментира след срещата Димитрова.

Снимки: ВиК-Благоевград