Обединеното кралство кани английските компании на Webit.Festival Europe

  • 11 май 2018, 14:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a3%d0%b5%d0%b1%d0%b8%d1%82 %d1%80%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%821

Правителството на Великобритания кани в София всички английски компании с посланието „Покажете на света своите иновативни продукти на WEBIT.FESTIVAL EUROPE.

"Не всеки ден се случва друго правителство да рекламира България и даже да плаща за това" написа в профила си във фейсбук инвеститора и изпълнителен председател на Webit.Foundation д-р Пламен Русев и допълва, че това е реален пример как Webit прави София дигитална столица.

Правителствената служба на Обединеното Кралство, която има за цел да развива иновациите в страната "Innovavte UK" е избрала Webit.Festival Europe сред хиляди други събития  от цял свят и не само, че рекламира Фестивала и София, но и плаща на компаниите, които искат да се покажат пред света разходите, да бъдат сред изложителите на Webit.

Подобно световно признание за София и работата на Фондация Webit е изключително и добре дошло за всички.

С подобен маркетинг страната ни се нарежда сред водещите дигитални дестинации в света. Това от своя страна означава инвестиции, нови работни места, по-високи заплати и повече възможности за младите хора да се реализират в страната.

"Именно това е целта на Фондация Webit - да запазим талантите си и мозъците на България и те да постигат своите световни успехи, без да се налага да напускат семействата и приятелите си. Да мултиплицираме успехите им и да създадем една нова - успешна България - един от лидерите в новия дигитален свят!", казва Пламен Русев.

"Англия далеч не е първата държава, която започна активно да рекламира София и България благодарение на Webit.", допълни Аниела Русева, изпълнителен директор на Webit.Festival.

Преди месец и други държави, в т.ч Италия, Холандия, Иран призоваха своите компании да се възползват от възможността да се представят на световния форум Webit в София и предложиха финансова помощ на компаниите си да се включат във Фестивала, който налага София като Дигитална Столица по света.

"Макар и да работим с редица други правителства, които плащат на Webit, за да имат възможността да проведат форума в държавите им, за нас България е кауза. Макар държавата да не поема финансовото бреме на организацията на такъв голям и влиятелен форум, както правят всички други държави - за нас, успехът и създаването на такава реклама за страната от екипа ни е изключително постижение и ни носи удовлетворение", споделя Аниела Русева.

"Този успех, ние споделяме с всички партньори", продължава Пламен Русев.

"Кметът на София, г-жа Фандъкова и нейния изключителен екип са важна част

от  Webit през последите години. Комисар Габриел пое председателството на Пленарната Сесия на Webit. МастърКард тази година са най-големия - генераленпартньор на фестивала. Сред партньорите са световни гиганти като Google, Microsoft, SAP, VMware, VISA, RedHat, Novartis, Bayer, като Webit дава сцена и да локалните лидери - Telelink, Oblak.BG, Superhosting.BG и много други" допълва Русев.

"България има основание да се гордее, с това как света започва да я възприема - и тепърва ще берем резултатите от този труд!", допълва той.

Световното събитие на България за иновации, технологии и

предприемачество Webit.Festival Europe (www.webit.bg) ще се проведе на 26-27 юни в Арена Армеец. През 2018 Webit празнува десет годишен юбилей от първото събитие, проведено в София през 2009 г. От тогава Webit получава покани от редица правителства по света и реализира годишни събития в Истанбул,  Дубай, Сингапур и Делхи.