Обичам филмите, но искам да почакам за по-подходящо време, за да играя

  • 25 август 2019, 09:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 11403416 382496198601835 258858032688729953 n

На днешната дата през 1970 г. в Северен Рейн-Вестфалия се ражда Клаудия Мария Шифър.

Тя говори немски, английски и френски, а преди да се ориентира към модната индустрия, Клаудия има намерение да стане адвокат като баща си и да работи в неговата фирма. Когато обаче е на 17, ръководителят на модната агенция Metropolitan я забелязва в нощен клуб в Дюселдорф.Така през 1987 г. тя подписва договор и започва работа като модел. В ранните си години е сравнявана с Бриджит Бардо, а в началото на 90-те се превръща в един от най-успешните супер модели. В края на знаковото за нея десетилетие участва в корицата на Vogue като една от „Модерните музи".

Наредила се сред най-красивите жени в света, с предимството да се харесва на световната публика Шифър се радва на международна кариера, продължаваща над четвърт век. Tя държи рекорда за модел, който се появява върху най-голям брой корици на модни списания - цели 2000. Тази цифра ѝ спечелва място в Книгата за рекорди на Гинес.

Тя е позирала не само за модни и дамски издания като Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan, но и обществени, включително Rolling Stone, People и Time. Участвала е в модни ревюта и рекламни кампании на марки от Chanel и Versace през Oscar de la Renta и Guess до Revlon, Pepsi и Intergaz.

Клаудия Шифър има няколко малки участия във филми. Сред тях са „Черно и бяло" (1999) и „Наистина любов" (2003), а в някои като „Ричи Рич" (1994) с Маколи Кълкин и „Зулендър" (2001) играе себе си.

"Никога не съм играла гола, но по същество аз мога да направя всичко, ако ролята го изисква."

"Когато съм в Германия, ям всичко германско — лебервурст, салам, наденички и останалите неща, които не мога да намеря във Великобритания. Нямам проблеми с теглото си, затова си угаждам на воля."

"Обичам филмите, винаги съм се интересувала от тях, но искам да почакам за по-подходящо време, за да започна да играя."

Снимка: Facebook/ClaudiaSchifferOfficial