Облагородяват площада в самоковско село

  • 21 ноември 2020, 12:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kkame

Община Самоков спечели проект по Програма за развитие на селските райони, за благоустрояване на площадното пространство на село Маджаре.

Съществуващото площадно пространство е с голяма социална значимост за жителите и гостите на селото. То се намира в близост до пътя за Мальовица, което го превръща и в “лицето” на селото за преминаващите към курорта.

Обновяването на терена ще обогати съдържанието му и ще подобри условията за живот и отдих на жителите на населеното място. В близост до него се намират кметството, читалището и сграда с обществено обслужване. Проектът предвижда рехабилитация и обновяване на площадното пространство, чрез подмяна на настилката, плочниците и бордюрите. Ще се поставят нови градински и паркови елементи, нови кошчета за отпадъци, указателни табели и др. Ще бъде възстановена и чешмата. Самият терен ще бъде ограден с нова дървена ограда.

За да не закрива площадното пространство кметът Георгиев и кметският наместник Иван Марков обсъдиха мястото, на което да бъде поставена нова спирка на градския транспорт.