Областният управител на Хасково се отчете предколедно

  • 18 декември 2013, 16:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b1c52368269

Временният областен управителна Хасково Кадир Исов иска отново да има жандармерия в региона. Той е изпратил писмо до до МВР с аргументите си за това.

Преди около 4 години структурата беше преместена от Хасково, заради преценка, че не е необходима. Според областния обаче настоящата ситуация налага отново връщането й заради бежанския натиск, наличието на три големи имиграционни лагера , както и заради двете натоварени ГКПП- та на територията на региона.


На предколедната си пресконференция Кадир Исов съобщи, че има закъснение в изпълнението на ремонта на ГКПП Капитан Андреево. То се дължи на недостатъчен ресурс от страна на фирмата -изпълнител „Сивато“ ООД Стара Загора.


Като мярка за решаването на проблема, Кадир исов е поставил срок до края на тази година да му представи план за приключването на ремонтните дейности.
В противен случай , договорът ще бъде развален и обявена нова обществена поръчка.


Относно инцидента, при който в бежанския лагер в Харманли изгоряха преди дни три палатки, а шефът на центъра поиска проверка заради съмнение за умишлен палеж, Кадир Исов съобщи, че според събраните данни не е имало умишлени действия, а става въпрос за небрежност и невнимание.