Областният управител на Русе подарява книги на възрастни хора

  • 14 август 2015, 12:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 dd04 febf

Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев посети Дома за възрастни хора с увреждания „Милосърдие” – град Русе, кв. „Средна кула“. Губернаторът се запозна с квалифицираният екип от професионалисти и разговаря с някои от настанените в дома за възрастни хора.


По време на визитата му бяха представени социалните услуги, свързани с битуващите в дома. Те споделиха с г-н Бурджиев, че грижите в социалното заведение са на много добро ниво, храната е съобразена със стандартите за здравословно и балансирано хранене, като се предлага и специално изготвено меню за диабетици.


Специалистите от социалното заведение споделиха пред г-н Бурджиев, че за възрастните хора, които нямат възможност да се придвижат до трапезарията, храната се предлага по стаите на специални масички за хранене. За ползвателите на дома е осигурен достъп до телефон, чрез който те могат да водят разговори с близки и роднини. Социалните помещения се почистват ежедневно, има обособено перално помещение, асансьор и естакада, осигуряваща достъпна среда на трудно подвижните хора. Домът предлага библиотека, ежедневници и аудио – визуална техника.


В края на посещението си областният управител направи предложение да обогати библиотеката на дома с художествена литература.