Областният управител на Видин гостува в Зайчар

  • 12 декември 2013, 13:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a9b70ba2ead

Общи действия за развитие на бизнеса и привличане на инвестиции в трансграничния регион договори в сръбския град Зайчар областният управител на Видин Кръстьо Спасов, съобщиха от неговата администрация. Той се разбра с колегата си Владан Паунович – управител на окръг Зайчар, да разработват общи поректи, с които да ускорят развитието на двата региона.


Спасов бе два дни в близкия сръбски град за заключителни прояви по проекта "Стара планина – нова мрежа", финансиран от европейската програма за трансгранично сътрудничество.


Той се изпълнява от областната администрация във Видин и от регионалната агенция за развитие и факултета по мениджмънт в Зайчар. С него е създадена база данни за специалистите от двете страни на границата, които могат да участват в разработването на проекти в различни сфери на икономиката и управлението.


Кръстьо Спасов е запознал колегата си Паунович и с работата, която извършва българската страна за откриване на граничен пункт между селата Салаш и Ново корито. До средата на 2014 година пътят от българското село до границата, който е 5 км, ще бъде изграден, увери домакините си българският управител.