Обновена детска градина радва великотърновски квартал

  • 11 януари 2019, 18:11
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium 2  25

Изцяло обновена детска градина посреща малчуганите във великотърновския квартал „Чолаковци“ и радва местните жители. Сградата на ДГ „Рада Войвода“ и всички помещения бяха основно ремонтирани, а подобна по мащабите си дейност не бе реализирана от строителството на й през 70-е години на миналия век.

Ремонтът бе посрещнат с много голямо задоволство от хората в квартала, а това личи и по коментарите в социалните мрежи след публикуване на снимките от завършените дейности.

Детската градина е с изцяло ново обзавеждане, подменени инсталации – електрическа, ВиК, вентилационна и отоплителна. Сградата е топлоизолирана, газифицирана и климатизирана, монтирани са и слънчеви колектори.

Облагороден е дворът, нови са детските площадки, оградите и алеите, засадени са дръвчета и храсти. Поставена е и рампа за хора с увреждания.

Основният ремонт е част от големия проект на Община Велико Търново по ОП „Региони в растеж“ за модернизация на образователната инфраструктура, който обхваща общо три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“, както и училищата СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“ и Спортно училище – Велико Търново.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!