Обновиха пернишко читалище

  • 31 октомври 2018, 20:10
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium 8

Успешно приключи ремонтът на сградата на читалище „Пробуда“ в пернишкия кв. „Бела вода“. Жителите на квартала не крият радостта си от новата придобивка и изказаха специална благодарност за съдействието и отговорността на кмета на община Перник Вяра Церовска и на кмета на населеното място Стефан Давидков.

Средствата за ремонтните дейности са 346 000 лв. с ДДС и се отпускат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Всички помещения в културната институция вече имат нов облик. С нов и приветлив вид са репетиционната зала, библиотеката, читалнята и детската градина, помещаващи се в читалището. В рамките на ремонта сградата е санирана, укрепени са стени и са подновени подовата настилка, ВиК и електрическата инсталация . Проектът включваше и изграждане на две тоалетни, както и подмяна на част от покривната конструкция. Направена е специална площадка и са изградени алеи около читалището.

Кметът Вяра Церовска поздрави жителите и гостите на квартала, както и изпълнителя на проекта. „Радвам се, че в „Бела вода“ нещата едно по едно се случват. Предстои да започнат и ремонтни дейности на читалищата в Кралев дол, Рударци и Кладница, които ще се реализират в близките няколко месеца. Надявам се заедно да успеем да ги направим по този хубав начин“, сподели тя.

Гости на откриването бяха още зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и директори на културни институции. Всички бяха поздравени със специална програма от малките възпитаници на детската градина.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!