Обновиха пернишко читалище

  • 31 октомври 2018, 20:10
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium 8

Успешно приключи ремонтът на сградата на читалище „Пробуда“ в пернишкия кв. „Бела вода“. Жителите на квартала не крият радостта си от новата придобивка и изказаха специална благодарност за съдействието и отговорността на кмета на община Перник Вяра Церовска и на кмета на населеното място Стефан Давидков.

Средствата за ремонтните дейности са 346 000 лв. с ДДС и се отпускат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Всички помещения в културната институция вече имат нов облик. С нов и приветлив вид са репетиционната зала, библиотеката, читалнята и детската градина, помещаващи се в читалището. В рамките на ремонта сградата е санирана, укрепени са стени и са подновени подовата настилка, ВиК и електрическата инсталация . Проектът включваше и изграждане на две тоалетни, както и подмяна на част от покривната конструкция. Направена е специална площадка и са изградени алеи около читалището.

Кметът Вяра Церовска поздрави жителите и гостите на квартала, както и изпълнителя на проекта. „Радвам се, че в „Бела вода“ нещата едно по едно се случват. Предстои да започнат и ремонтни дейности на читалищата в Кралев дол, Рударци и Кладница, които ще се реализират в близките няколко месеца. Надявам се заедно да успеем да ги направим по този хубав начин“, сподели тя.

Гости на откриването бяха още зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и директори на културни институции. Всички бяха поздравени със специална програма от малките възпитаници на детската градина.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!