Обновяват отделението по хемодиализа в болницата в Кърджали

  • 23 юли 2015, 07:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52897695 5727 1439

Бордът на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” e предприел стъпки за обновяване на отделението по хемодиализа и подмяна на остарялата апаратура, заяви неговият председател – заместник-министърът на финансите Фейзи Бекир.


„Договаряме с министерството на здравеопазването инвестиция, която ще подобри качеството на услугата и ще задоволи напълно потребностите на пациентите”, каза той.


По думите му капацитетът на отделението е напълно достатъчен да поеме нуждаещите се бъбречноболни от цялата област, които са около 80 на брой, а разкриването на нова частна клиника, която да извършва същата дейност в сградата на бившия Тубдиспансер, не е оправдано.


„Средствата за хемодиализата в МБАЛ ще бъдат осигурени до края на годината”, обясни Бекир. Те са заложени в инвестиционната програма на МЗ, която предвижда доставка на нови хемодиализни апарати и нова обратна осмоза. Съществуването на два диализни центъра е не само икономически неизгодно, а и неприложимо от гледна точка на медицинските стандарти, твърдят от борда на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.