Оборудваха пешеходни пътеки с лампи

  • 18 октомври 2020, 15:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 509d1a08fefffb6e748896b0d22e570338a023dc

Организацията Ротари Клуб Сливен отчете изпълнението на поредния си проект в полза на обществото.

Този път усилията бяха насочени към подобряване на уличното осветление в града под Сините Камъни.

Със събрани средства от ротарианците, бе поставено специално насочено осветление на 7 пешеходни пътеки, намиращи се на булевард "Стефан Стамболов" и кръстовището на бул. "Бургаско Шосе" и бул. "Илинденско Въстание"

"Това е една инициатива, която бе замислена още през 2018 година, именно с цел да се подобри безопасността на средата за живот в Сливен. За съжаление през последните години, на неосветени пешеходни пътеки в града ни, зачестиха инцидентите, някои от които с фатален край. Надяваме се сега, след като насоченото осветление осигурява добра видимост на водачите в тъмните части на денонощието, да спомогнем за предотвратяването на бъдещи подобни трагедии." заяви Недко Недев, президент на Ротари Клуб Сливен.

"В дейността си, разчитаме доброто партньорство с Община Сливен да продължи и занапред, и да работим заедно за подобряване условията на живот в града ни." довърши той.

Ротари Клуб Сливен вече 21 години събира в своите редици лидери в бизнеса и професиите, които по своя воля отделят време и влагат уменията си в служба на обществото. За това време, членовете на клуба успяха да реализират множество проекти в областта на образованието, майчиното и детско здраве, опазване на водните източници и околна среда, подобряване на градската среда, както и в борбата с болестта полиомиелит.

Младежките организации Интеракт и Ротаракт, набират все по-голяма популярност в Сливен, и сами по себе си са гарант за устойчивото развитие на подетите инициативи.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.