Образованието сближава Пловдив и Холон

  • 29 май 2014, 14:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53874657ccf62

Образованието е сферата, в която ще направят първите крачки към сближаването двата града Пловдив и израелският Холон. До този извод стигнаха по време на срещата си градоначалникът под тепетата Иван Тотев и колегата му от Израел кмета Моти Сасон.

В разговорите участва и изпълнителния директор на Холон Хана Херцман. В момента кметът Тотев и заместникът му Стефан Стоянов са на официална визита в Израел.


Двамата обсъдиха с управата на израелския град възможности за сътрудничество в сферата на основното и висшето образование, както и за размяна на бизнес делегации.


Иван Тотев покани своя колега да посети града ни, а там на място проведоха срещи в Холонския технологичен институт, като акцент в разговорите бе осъществяването на общ университетски проект между двата града. Договорено бе през месец септември в Пловдив да се проведе работна среща с представители на двете страни.


Висшето учебно заведение от Израел е водещо в областта на дизайна. Изложба на Холонския технологичен институт пък е включена в официалната програма на One Design Week, която се провежда в Пловдив.


*Още новини от Пловдив четете тук