Община Айтос има готови проекти на стойност 37 млн. лева

  • 16 декември 2015, 08:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1977949684

Имаме готови проекти на стойност 37 млн. лева.Това съобщи кметът на Айтос Васил Едрев пред "Фокус".


„Чакаме с нетърпение отварянето на новия програмен период 2015-2020 година. Имаме готови проекти за 37 млн. лева”, каза още Едрев. По думите му, основен приоритет за град Айтос е инфраструктурата и благоустрояването на града, както и на населените места в общината.


„За това се изисква голям финансов ресурс, с какъвто общината не разполага. Безспорно приоритет номер 1 са европейските проекти. Най-актуалният проект в момента е изграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води в Айтос. Стойността е 30 млн. лева. Другият приоритет е създаване на по-голям инвеститорски интерес. Имаме стратегически инвеститор, който ще изгражда втория завод за преработка на филтрирана пушена сьомга. Инвестицията е в размер на 5 млн. евро”, каза още Едрев.


Той допълни, че след местните избори първото нещо, което се случва, е подписването на договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 500 000 лева по проект „Домашни грижи за независим и достоен живот” по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Той обясни, че проектът е насочен към предоставянето на социални услуги в домашна среда и в същото време осигурява заетост на десетки безработни в трудоспособна възраст.


„Най-радващото е, че докарахме инвеститори в общината, при което открихме изключително нови работни места-360 на брой. По време на предния мандат там, където имахме възможност кандидатствахме по европейските програми. Реализирани са изключително много проекти в социалната сфера, особено по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 година. Най-важното е, че по време на предизборната кампания разбрах и чух откровената оценка на гражданите и това,което те искат и на това ще заложа през новия мандат”, заяви Едрев. Община Айтос ще посрещне новата година без задължения.