Община дава по 15 лв. на кръводарител

  • 14 февруари 2020, 11:22
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium %d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b2

По 15 лв. от бюджета си ще плати община Ветрино на всеки, който се включи в предстоящата акция по кръводаряване в селото. Тя ще се проведе на 20 февруари в Клуба на пенсионера. Решението за допълнително стимулиране на кръводарителите е гласувано от Общинския съвет. Освен парите на всеки кръводарител ще бъде предоставена подкрепително-тонизираща храна на стойност 8 лв. и служебна бележка за ползване на отпуск по чл.157 от Кодекса на труда.

Кметът на Ветрино Димитър Димитров и Районният център по трансфузионна хематология апелират за повече активност при акцията, с която ще бъдат обезпечени с кръв и кръвни продукти потребностите на пациентите на всички лечебни заведения на област Варна.

Един от най-важните и решаващи фактори при спешни случаи и лечение на болни е наличието на кръв от всички кръвни групи. Единствен източник за това е човекът - дарител, безвъзмездно даряващ своята кръв в името на здравето и живота на всички хора, които имат нужда някой да им подаде ръка за помощ, да ги дари с живот, припомнят от администрацията.