Община Добрич със строги санкции срещу вандалските прояви

  • 14 март 2016, 10:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d55b47d 0f77 384e

Община Добрич ще санкционира строго вандалските прояви в Градския парк „Св. Георги“. В последно време сигналите за вандалски прояви в града са зачестили. Установени са и проблеми, свързани с лошо изпълнение на дейностите по проекта за обновяването му.


Това съобщи кметът на добруджанския град Йордан Йорданов, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.


През изминалата седмица граждани са сигнализирали за липса на монтирано осветление на обновени спортни площадки, както и за дефекти по настилките. По всички сигнали общината е получила уверение от фирмата изпълнител, че максимално бързо и според метеорологичните условия ще бъдат предприети необходимите действия за отстраняване на нередностите, посочи Йорданов.


Наскоро приключиха официално дейностите по проекта на общината за обновяване и реконструкция на Градския парк, които бяха извършени на два етапа. Все още кметът не е подписал удостоверение за добре изпълнена работа в рамките на проектните дейности. Същевременно са констатирани прояви на вандализъм, като например хвърлени в езерото пейки и т.н. Кметът на Добрич заяви, че при всеки установен случай на такива прояви ще се налагат санкциите според нормативната уредба. От 100 до 300 лв. е глобата за вандалски прояви при констатиран нарушител. Сумата може да нарасне, ако има повторни действия и в зависимост от нанесените щети.


Общината е провела разговори с представители на полицията в града и на охранителната фирма за повече активна дейност за опазване на направеното до момента, отбеляза още кметът Йордан Йорданов, защото по думите му, на първо място е запазване на постигнатото и след това неговото надграждане.


Още новини от Добрич и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК