Община Елена организира фестивал на модерното изкуство „Пъстър балкански свят”

  • 11 януари 2016, 12:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 a5f6 d170

„Фестивал на модерното изкуство „Пъстър балкански свят” ще бъде организиран в балканското градче Елена, съобщиха от общината. Финансирането е изцяло по норвежката програма за периода 2009-2014 годинa - „Представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура”.


Фестивалът ще се проведе на 23 май 2016 г. Бюджетът е в рамките на 92 210,40 евро, без съфинансиране от страна на бенефициента – община Елена. Партньор е „Международната организация за демокрация и права на човека” Осло, Норвегия. Разработката беше представенa в общината пред ръководители на самодейни състави, директори на училища и детска градина, занаятчии, литератори, кметът на село Майско, музейни работници.


Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев обясни потребността от подобен фестивал и изрази увереност, че форумът ще се превърне в още едно културно събитие, което ще привлече гости на града. Денят на провеждането ще съвпадне с Майските празници във възрожденския град и това ще даде възможност много еленчани, завърнали се от близо и далеч, да се потопят в света на съвременното изкуство и традициите.


9 работни групи ще работят върху идеите за осъществяване на фестивала на модерното изкуство и по подготовката и провеждането му. „Проектът е в действие, екипът е отворен за градивни предложения, а най-важното е, че ще бъде дадена възможност на младите ни талантливи деца и младежи да се изявят пред многобройна публика“, казаха организаторите.