Община Елена стартира проект за 5,5 млн. лв.

  • 17 юни 2015, 18:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 0535acca c216 b906

5,5 милиона лева ще бъдат инвестирани в сградата на бившата поликлиника в Елена за създаване на общностен център. Проектът е по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и е за подобряване възможностите за спорт, отдих и дейностите в свободното време чрез изграждане и реконструкция на спортни съоръжения в гр. Елена, селата Константин и Майско и създаване. Договорът с ДФ „Земеделие“ е сключен още през 2013 г., но процедурите продължиха доста дълго време, което забави изпълнението, съобщиха от общината.


Строително-монтажните работи ще се извършват от обединение, създадено от две дружества. Ще бъде направен ремонт и цялостна реконструкция на градския стадион „Чумерна“ – трибуни, санитарни възли, спортна зала за борба, нова дренажна инсталация, писти, помощни игрища и цялостно ограждане.


В съвременно спортно съоръжение ще се превърне и стадионът в Константин, а в съседното село Майско ще бъде изграден нов стадион. Заедно с тези два обекта софийско дружество ще изгради и Общностен център. Той ще се помещава в старата поликлиника в центъра на града, на която ще бъде извършен ремонт и цялостно преустройство. Така, необитаемата от години сграда, в която са се раждали поколения еленчани, ще се превърне в привлекателно място за младите хора от града, със зали по интереси за свободното им време.С пожелание строителството да върви по вода кметът Дилян Млъзев разби бутилка с шампанско. Обектите трябва да бъдат завършени за 120 дни, като работата по тях започва от днес. Над 120 работници ще бъдат ангажирани с различни дейности, чрез Бюрото по труда се набират и безработни лица.