Община Елена търси таланти за първи музикален конкурс

  • 15 януари 2016, 14:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 06dc 9a6b

Община Елена и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни организират първи по рода си конкурс за инструменталисти и певци в град Елена, съобщиха от общината. Той ще се проведе в два тура през месец февруари. Записването за участие вече е открито, а крайният срок за подаване на заявления е 9 февруари.


Община Елена и комисията за противообществени прояви организират този конкурс с грижа и отговорност, специално за младите хора до 19 години. Целта е да насърчат интереса на младежите към стойностната музика и да обогати тяхната култура, давайки нов поглед върху това изкуство и неговите проявления в стилови и интерпретаторски направления. Конкурсът е отворен за всички, които свирят и пеят, без значение от нивото на уменията им. Организаторите се надяват на интерес към това събитие в културния календар на града, за да може то да се превърне в традиция.


„Приканваме всички преподаватели, които имат отношение към тази благородна инициатива, да насърчат своите ученици да се запишат за участие. Това съревнование пред родна публика би било чудесно първо стъпало и за тези, които възнамеряват в бъдеще да се явяват на подобни конкурси от национална и международна величина“, допълват от общината в Елена. Регламентът за участие и бланката, с която се подава заявление, могат да бъдат изтеглени от сайта на общината.