Община Гоце Делчев даде работа на 12 безработни

  • 13 юни 2018, 19:29
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium gd po4istvane

12 безработни лица започнаха работа в община Гоце Делчев по програми за временна заетост – по програма „Регионална програма за заетост“ и по проект „Ние също можем“. Те се финансират от Националния план за действие по заетостта. Безвъзмездното финансиране по двете програми е на стойност 39 854 лв.

9 души са назначени на длъжност „Общ работник“, като им е осигурена заетост в рамките на 6 месеца. По проект „Ние също можем“ е осигурена заетост на 3 лица за период от 3 месеца, като преди това назначените лица преминаха обучение по професия „Социален асистент“.

Към момента по програмите „Помощ за пенсиониране“, „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания“, „Нова възможност за младежка заетост“, „Регионална програма за заетост“, „Старт на кариерата“ и по проект „Ние също можем“, е осигурена временна заетост на общо 34 безработни лица.

Те изпълняват дейности по благоустрояване на населените места, паркове, общински терени и сгради. Община Гоце Делчев участва активно по всички европейски и национални програми за създаване на заетост с цел намаляване броя на безработните лица.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!