Община инвестира 1/2 млн. в стадион за деца

  • 29 януари 2017, 15:30
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Obshtina may 23 blagoevgrad

[caption id="attachment_82447" align="aligncenter" width="810"]община Благоевград Община Благоевград продължава с поредицата мерки за спорта в региона[/caption]

Община Благоевград ще вложи 485 000 лева в изграждането на модерен стадион за нуждите на детско-юношеската школа на общинския футболен клуб „Пирин”.  Съоръжението ще се намира в село Падеш, като ще е върху старото и занемарено игрище на селището. Теренът не се ползва от много години.

„Нямаме отбор отдавна. Земята, където е игрището, е общинска. Дано и нашите деца могат да го ползват, за да не само пред компютрите и с мобилните телефони. Защото спортът дисциплинира и пази от пороци”, каза кметът на с. Падеш – Георги Бежански.

Нуждата от нов стадион, който да облекчи графика за тренировки и мачове на децата и юношите, е огромна, категорични са общински съветници. В момента ОФК „Пирин” разполага с градския стадион „Христо Ботев” и двата терена в село Рилци. „Понякога няма къде да се играят дори официалните мачове на различните юношески формации. Новият стадион ще е с ново тревно покритие и с поливна дренажна система. Ще се построят съблекални и помещения за администрацията. Основно ще се ползва от детските и юношеските формации, което е най-важно. Заложената сума за изграждането му е напълно реална”, твърди местният парламентарист Кирил Ваклинов. Той обаче допълни, че ще се следи и контролира как бъдещият изпълнител на строително-монтажите работи се справя и качествено ли се извършва дейността по направата на новото спортно съоръжение.

Стадионът в Падеш е поредното доказателство за приоритета на местната власт – развитието на спорта и създаването на подходяща база за високи постижения. В последните години се ремонтираха почти всички спортни съоръжения и се построи нов закрит басейн с олимпийски размери.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!