Община Луковит - отличник по програмата за саниране

  • 07 юли 2016, 14:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 68b0 7c6b

Община Луковит отново стана първенец в област Ловеч, като успешно завърши обновяването на блок „Светлина“ – първата многофамилна жилищна сграда в областта, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Общата стойност на проекта е 414 722 лв., информират от местната администрация.


Блок „Светлина“ се намира в центъра на Луковит, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2. Шестетажната сграда е построена през 1986 г., състои се от два входа с 36 апартамента. От миналата година до този момент Община Луковит и Сдружението на собствениците „Луковит Светлина Св. Св. Кирил и Методий 2“ изпълниха всички необходими изисквания и одобрени дейности ефективно и в срок. Така първият блок, саниран в ловешка област изцяло със средства от националната програма, вече е готов.


„Еврострой РН“ ЕООД е изпълнител на инженеринга на обекта, включващ проектиране и СМР. Строителният надзор бе поверен на „Каис Консултинг“ ЕООД, инвеститорският контрол към Община Луковит осъществи Любомир Ангелов.
Собствениците не скриват задоволството си от високото качество и експедитивността на свършената работа. Въведените мерки за енергийна ефективност включват полагане на хидроизолация на целия покрив, полагане на топлоизолация и мазилка на външните стени на сградата, подмяна на дограма, топлинно изолиране на сутерена на блока. С изпълнението на мерките сградата достига енергиен клас „С“, което ще доведе до по-малки загуби на енергия и топлинен комфорт за собствениците и ползвателите.


Община Луковит в качеството си на довереник на сдруженията на собствениците продължава работата си по националната програма. Още пет жилищни блока в Луковит участват с проекти по програмата – „Кръгояр“, „Валентина Терешкова“, „Васил Левски“, „Звезда-Гурко“ и „Христо Смирненски“. За блоковете „Кръгояр“ и „Валентина Терешкова“ вече са избрани изпълнители на инженеринга на обектите, а от следващата седмица започва и същинската работа.