Община Мездра се притече на помощ на Сърбия

  • 21 май 2014, 13:06
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 537ca31e4b245

Община Мездра откликна своевременно на молбата, отправена от кмета на община Димитровград (Цариброд) Небойша Иванов за осигуряване на чиста питейна вода за бедстващите от катастрофалните наводнения в Сърбия. Той помоли за това по време на посещението си в град Мездра в рамките на Дните на дружбата.

Наводненията, продължаващи вече втора седмица отнеха живота на 21 души, наводниха жилища и доведоха от евакуирането на хиляди хора.


Хуманитарната помощ включва 15 120 бутилки минерална вода по литър и половина или общо 22 680 литра. По-голямата част от дарението е осигурено от общината Мездра, а останалата е предоставено безвъзмездно от бутилиращата фирма в Берковица.


Общата стойност на дарението е около 5 000 лева.


Натовареният ТИР с минерална вода вече пътува към Сърбия, като разпределението на хуманитарната помощ ще се извърши от Кризисния щаб, сформиран към сръбското Министерството на външните работи.


"Призоваваме и други български общини, държавни институции, неправителствени организации и фирми да покажат съпричастност към трагедията на хилядите сърби и босненци, апелира кметът Аспарухов, и да помогнат на нашите съседи, които имат най-голяма нужда от вода, храна и лекарства", заявиха от община Мездра.


* Още новини от Мездра четете тук.