Община Перник помага на двойки с репродуктивни проблеми

  • 01 септември 2015, 07:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53b667ed15303

Община Перник започна приема на документи за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала, съобщиха от пресцентърс на общината.


Критериите за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, лечими преди всичко с методите АРТ, са обявени в сайта на общината. Срокът за набиране на заявления е до 13 септември.


Финансовото подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Перник, стана възможно след като Общинският съвет прие правилник за финансово подпомагане за процедури ин витро на перничани с репродуктивни проблеми. За целта в общинския бюджет за 2015 г. са предвидени 7000 лева.


Кандидатите трябва да са с постоянен или настоящ адрес през последните три години на територията на община Перник, да нямат задължения към общината и държавата, да са с непрекъснати здравноосигурителни права. Предвижда се да бъдат отпускани до 2000 лв., а при използване на донорски генетичен материал - до 2500 лв., на двойка-заявител.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.