Община Плевен готова да финансира ФК „ Спартак 1919"

  • 27 януари 2013, 12:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d544e155e

Община Плевен е готова да финансира ФК „ Спартак 1919“ до намирането на нов спонсор. Това заяви кметът проф. д-р Димитър Стойков на извънредна пресконференция, свикана днес, по повод проблемите в плевенския футболен отбор.


През изминалата година ръководството на Общината показа, че прави всичко възможно и необходимо за осигуряване на по-добри условия за работа и успехи на футболен клуб  „Спартак 1919“. След влизането на отбора в „Б“ професионална група, стадион „Плевен“ бе частично реиновиран , каза кметът, и допълни, че ако „Спартак“ влезе в „А“ ПФГ, ще бъдат осигурени още 500 хил. лв. за следващия ремонт на стадиона, за да отговаря на  изискванията за провеждане на футболни срещи от „А“ ПФГ.


Проф. Стойков заяви, че не е потърсен лично за среща от акционерите в клуба Иван Динов и Даниел Митов, а чрез медиите и от своя страна отправи официална покана към тях за съвместно решаване на възникналите проблеми във футболния клуб.


"Получих писмо, подписано от г-н Динов и г-н Митов, в което декларират, че безвъзмездно предоставят акциите си на Община Плевен, но това писмо в този си вид е нищо повече от една декларация за намерение, няма никаква юридическа стойност и не дава каквито и да било правомощия на ръководството на Община Плевен да предприеме мерки по решаване на проблемите в клуба", каза кметът.


Градоначалникът подчерта загрижеността и готовността на ръководството на Община Плевен за преодоляване на този проблем в отбора, заяви проф. Стойков. Той заяви, че ще предложи на сесията на Общински съвет в четвъртък да бъдат гласувани средства от бюджета на общината за издръжката на футболния тим до намирането на нов спонсор, ако сегашният се откаже окончателно от отбора.


Най-малко 300 хил. лв. ще са необходими до летния полусезон и ще предложа средствата да бъдат пренасочени от предвидените за ремонт на общинската вила в „Кайлъка“.


"Искам да успокоя футболистите и треньорския екип на отбора, че каквото и да стане, средствата за завършване на първенството ще бъдат осигурени", каза проф. Стойков.