Община Пловдив получи "Зелен Оскар"

  • 29 май 2015, 09:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 33b7 1ea5

Община Пловдив спечели първа награда в категория „Обществени организации, общини и държавни структури" в конкурса „Най-зелените компании на България 2014". Призът, известен като "Зелен Оскар" получи лично кметът на града инж. Иван Тотев от изпълнителния директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Мария Стефанова на церемония в столичната зала „България".


„Надпреварата беше изключително оспорвана, но считам, че българската местна администрация проявява все по-голям интерес и търси своя облик като зелена администрация", подчерта Мария Стефанова при обявяването на победителите.


По думите на кмета Тотев тази награда е огромна гордост за Община Пловдив поради простата причина, че преди пет години тя присъства в класациите на градовете с най-мръсен въздух.


"Сега Пловдив печели наградата за най-зелена българска община. През тези години положихме много усилия и вложихме милиони левове инвестиции", коментира още градоначалникът.


В подкрепа на думите си той посочи, че Община Пловдив е единствената в страната със сметопочистваща и сметоизвозваща техника с екологичен клас Евро 5 и Евро 6, с десетки километри новоизградена поливна система, грижа за зелената система, с изграждаща се мрежа от 48 километра велоалеи.


„Целият този труд рефлектира в тази награда и аз съм изключително щастлив да я получа", сподели още Иван Тотев.