Общинари в турнир по стрелба за 6 май

  • 02 май 2019, 17:01
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b1%d0%b0

Старозагорски общинари показаха завидни умения по стрелба с пистолет. Отборът по стрелба на общината участва днес в състезание, като премериха точността си с пистолет „Макаров“. Турнирът е по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Състезанието, организирано от Втора механизирана бригада, се проведе на учебен център „Люляк“. Единадесет отбора се включиха в стрелбата. Девет от тях бяха съставени от представители на военни формирования в състава на Втора механизирана бригада, един от Община Стара Загора и един от Областна администрация.

Състезанието премина изключително оспорвано. Отборите от по трима мъже и три жени, имаха право на 3х5 изстрела с пистолет „Макаров“.

Отборът на община Стара Загора бе воден от Делян Иванов, секретар на общината. Срещу мишените застанаха зам.-кметът Красимира Чахова, фотографът Жейна Желева, Златка Мечева главен експерт в отдел „Транспорт“, Асен Асенов и Петко Крумов - главни експерти в отдел „Туризъм и спортни дейности“, и Веселин Василев, началник звено „Общинска охрана“.

При сериозна конкуренция, представителите на общината успяха да завоюват шестото място, изпреварвайки военни отбори с професионални стрелци.

Първото място завоюва отборът на 42-ри механизиран батальон от Ямбол, в състава на Втора механизирана бригада.

Отличените участници получиха купи и грамоти.