Общинарите в Чипровци отпуснаха парични помощи за загиналите в Горни Лом

  • 28 октомври 2014, 08:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 544f4e7ef25be

Общинският съвет в Чипровци взе решение семействата на тримата загинали при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом да бъдат подпомогнати с по 2500 лв. Кметът на града Анатолий Първанов се срещна с близките им и им обеща подкрепа за всички техни нужди.


Тримата работници от Чипровци са Пламен Петков, на 48 години, Петко Костов – на 59 и Красимир Георгиев – на 56. И тримата имат семейства и деца.


Пръв общинският съвет в Чупрене реши да подпомогне семействата на загиналите 4-ма работници от общината с по 2500 лв. Преди дни и общинският съвет в Монтана реши да подкрепи семействата на 6-мата жители на града, загинали при взрива, с по 2000 лв. Към парите на общината по още 500 лв. прибавиха депутатът Борислав Великов и ексдепутатът д-р Атанас Щерев.


По сметката на общината в Чупрене пристигат дарения от фирми и граждани, предназначени за пострадалите семейства. Интерс дарители имат и към двамата сираци от село Средогрив – Павел и Иван, чийто родители намериха смъртта си при взрива. Средствата още не са разпределени, тъй като кампанията продължава, казаха от общината в Чупрене.