Общината в Чупрене пусна кепенци

  • 16 април 2019, 12:55
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium 4uprene kmet 3  1

Работата на общината в село Чупрене е блокирана, съобщи председателят на общинския съвет Богомил Станков. Сградата е отворена за граждани, но голяма част от поисканите услуги не могат да бъдат извършвани. Не може да бъдат извършвани плащания, назначавани комисии за вече обявени търгове, закупуване на винетка за училищен автобус  и т.н. Задържаният за длъжности и документни престъпления кмет Ваньо Костин няма заместник по длъжност, нито упълномощено лице, което  да го замества.

Жителите на общината са събрали 1100 подписа в подкрепа на кмета Ваньо Костин. Общината е единствена във Видинска област с ремонтирани с европейски средства всички пътища и обществени сгради. Тя снабдява  населението с дърва за огрев на ниски цени, което се приема добре от хората.

Ваньо Костин бе задържан на 9 април след  акция на полиция и жандармерия в общината. Иззети са базата данни на целия инфообмен. Той е обжалвал мярката си за неотклонение. Жалбата му ще бъде гледана на 18 април.

Според разследване на вестник „Видин” обвиненията срещу Ваньо Костин няма да издържат в съда. Той или негови роднини не притежават и един кв. м земя в района на бъдещата ски-зона „Миджур”. Кметът бе обвинен именно в това, че е купил 236 дка в тази зона.