Общински съветник дари баскетболни табла на школо

  • 20 декември 2012, 11:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0a5bac010c

Две баскетболни табла дари независимият общински съветник в Кърджали  д-р Марин Мухтаров на СОУ „Климент Охридски”. Спортните съоръжения  са изработени по поръчка в специализирана фирма в Русе . Те са с метална конструкция, с рингове и мрежи и ще бъдат монтирани в двора на школото.


За нуждата от нови спортните пособия, д-р Марин Мухтаров разбира при срещите си с родители на децата от учебното заведение, които го сигнализират за лошото състояние на съществуващите баскетболни табла.


„Правя това дарение с мисълта, че трябва да се помага за развитието на масовия спорт сред децата. Монтирайки таблата в двора на училището ще дадем възможност  не само учениците, но и децата от квартала да спортуват”, каза дарителят. Той се надява, че и други негови колеги от местния парламент ще последват примера му. Медикът има идея да бъде възстановена Алеята на здравето в Кърджали, където да се монтират уреди за фитнес на открито.


Това е второто дарение, което прави независимият общински съветник от началото на мандата си. През пролетта за Гергьовден той предостави 700 лева от възнаграждението си на  Социалния патронаж. Д-р Марин Мухтаров е известен  гастроентеролог, един от най –добрите специалисти в Южна България.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!