Общински съветник от Русе разказа за спасеното си сърце

  • 09 юни 2016, 17:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eec8b01 a7b8 8088

Общински съветник от Русе разкри, че дължи живота си на д-р Кристиян Иванов, който го спасил преди три години. Александър Неделчев разказва личната си история пред онлайн изданието „Здраве да е“. По думите му, да получи човек инфаркт е наистина много опасно. Особено, когото е диабетик и по-трудно усеща симптомите на това, което му се случва.


„Преминах през това сериозно изпитание през лятото на 2013 г. И добре, че си бях в Русе, където шансът да те диагностицират правилно и да ти помогнат бързо е налице“, казва Неделчев и не спира да хвали екипа на д-р Кирил Панайотов в болницата за инвазивна кардиология „Медика кор“.


Александър, който е брат на журналиста Георги Неделчев, разказва, че нямал болки, спазми или някакви бодежи в сърдечната област. Просто някаква неприята тежест в гърдите. Ту се появявала, ту изчезвала. Докато в един момент станала постоянна.


„Още същия ден, когато посетих болницата ми беше насрочена безкръвна операция. Интервенцията направи д-р Кристиян Иванов – прекрасен специалист и човек. Операцията е безболезнена, без пълна упойка и имах възможност да чувам разговорите на лекаря и операционните сестри. „Ето го – доста е голям“, „Дай ми балон“ ... и така общо около 40 минути. Тромбът, който ми премахнаха беше с размер от около осем сантиметра. Въпрос на часове или няколко дни е било да се стигне до летален изход“, спомня си днес общинският съветник, който е автор на книгата „Пилигримът и живата вода“.


Днес той отново благодари на д-р Кристиян Иванов и на д-р Кирил Панайотов, заради които сърцето му живее втори живот.