Общински съветник влиза в надпреварата за кметския стол на Шумен

  • 12 септември 2019, 16:33
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium draev

Общинският съветник Добромир Драев и председател на групата съветници “За Шумен” обяви днес своята кандидатура за кмет на Община Шумен.

“Аз обявявам своята кандидатура за бъдещ кмет на община Шумен. Не се притеснявам от това, считам, че мога да започна това състезание. Трудно ще бъде, но аз съм доказал 4 години като общински съветник, че мога да се изправя сам или с екип срещу всичко, което не е в полза на обществото и на град Шумен”, каза Драев на пресконференция днес. Той  подчерта, че е надпартиен и не е бил член на нито една партия.

Според него инструментите и правомощията, които му дава общинския съвет не са достатъчни, за да може да продължи напред.

Драев представи накратко приоритетите си от Програмата “Да върнем града на хората”. Той обеща да работи за електронно управление, за Шумен-зелен град, създаване на условия за младите да бъдат част от работещата система, за добри условия за развитие на семейния бизнес, малките и средни предприятия и не на последно място за чиста вода на Шумен.

Преди седмица Добромир Драев инициира подписка, като поиска подкрепа от шуменци. Днес той обяви, че в онлайн и хартиен вариант е подкрепен от 1424 души и очаква още 160 подписа.

Към момента Драев получава официално подкрепата и на Политическа партия “Движение България на гражданите” /ДБГ/. На пресконференцията стана ясно, че ще бъде подкрепен от още 4 малки партии обединени в коалиция, но кои са те ще стане ясно след подписване на споразумения с тях.

Драев ще бъде и водач на листата общински съветници, която ще с 41 кандидати, според думите му “силни хора, които ще работят за обществото и ще гласуват със собствените си решения”. Той добави още, че е готов с 90% от кметския екип и сподели, че в структурата на общината ще направи промяна.