Общинският детски център в Русе вече е с ново отопление и дограма

  • 14 декември 2014, 17:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548dc3c8cd175

Директорът на Общински детски център за изкуство и култура в Русе г-жа Юлия Енчева сърдечно благодари на кмета Пламен Стоилов и заместника му г-н Иван Григоров за газификацията на залите, в които тренират над 600 деца.


Тя разказа, че откакто е построена сградата не е подменяна дограмата, а залите са били много студени, което възпрепятства работата особено през зимата. Сега, след извършеният ремонт неработещите, течащи радиатори са подменени с нови, а старата дограма - с нова.


За безопасността на децата върху прозорците вече има ключета и могат да се заключват. Големите прозорци ще бъдат подсилени и с външни колони, които предстоят да се изградят. До момента съблекалнята в Детския център не е разполагала с никакво отопление, но след направената газификация, децата вече ще се преобличат в отоплено помещение, където е поставен радиатор. Вече системата за отопление е тествана, а децата и родителите веднага са усетили разликата.


Предстои да се подмени и входната врата и да се направи преграда на фоайето, за да може топлият въздух да се запазва в сградата, а родителите да посрещат децата си на топло. „От години чакаме това и сега съм наистина щастлива, че това вече е факт. Разликата е огромна“, допълни развълнуваната  директорка.


Следващата седмица предстои да приключи и ремонта на хоровата зала на ул. „Борисова“. Освен дограмата там ще бъде подменено осветлението и подовата настилка, стените ще бъдат боядисани и ще бъде извършен ремонт на санитарния възел.