Обвиняват Цар Киро за мръсна бомба

  • 15 юли 2014, 07:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1b59dbc6f0

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, ще бъде обвинен за подготовка за направата на мръсна бомба. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор Румен Попов, който се позова на експертното мнение по делото срещу Рашков, че живакът служи за направата на бомба с голям обсег на поражение.

Миналия четвъртък ромският богаташ бе задържан за нелегален внос на половин килограм от отровното вещество от Турция. Оттогава е в кардиологичното отделение на МБАЛ "Пловдив", тъй като при ареста си получи сърдечна криза. Прегледалият го на място медицински екип констатира, че Рашков е в прединфарктно състояние, затова го насочи към болница, където днес пристигнаха магистратите от Окръжен съд Пловдив, за да решат дали да го оставят за постоянно в ареста.


Заседанието в болничната стая на Рашков приключи преди броени минути и съдът реши, че мястото на Рашков е за постоянно зад решетките.След като излезе от болницата, от прокуратурата се готвят да му повдигнат и обвинение за тежко криминално престъпление.


От държавното обвинение съобшиха, че не спира и разследването за това дали Кирил Рашков е участвал в мащабен наркоканал.


Още новини от Пловдив четете тук.