Обявено е бедствено положение в община Ловеч

  • 10 юли 2014, 18:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1b4bfc71b2

 


"От 19:00 часа сме обявили бедствено положение, страхотна буря и дъжд валяха, улиците на града, особено тези в равната част, бяха наводнени с около метър и половина вода, заяви пред "Фокус" кметът Минчо Казанджиев.


"Целият кризисен щаб, заедно с областния управител в момента са при мен и работят, всички институции са организирани. Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме. Има залети социални и държавни заведения, и наводнени къщи в по—ниската част на града, няма опасност за гражданите. Задачата ни в момента е да обезопасим местата с изпочупени дървета. Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол. Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", каза още Казанджиев.


Без ток са 11 населени места в Община Ловеч в резултат от бурята, която започна в 19.00 часа. В продължение на около един час бурята е била изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см.


Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщават от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на главния булевард на града има много закъсали автомобили. Непроходими са и няколко улици в крайните квартали на града.


От "Гражданска защита" съобщават, че има множество сигнали за наводнение на жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.


* Още новини от Ловеч четете тук.