Официално: Избраха Емил Димитров за нов екоминистър

  • 15 януари 2020, 11:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium revizoro

Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на околната среда и водите, решиха депутатите. Той беше избран със 111 „за“ и 96 „против“. Срещу избора му се обявиха БСП и ДПС. „Воля“ не гласуваха. Димитров е юрист и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. Номинацията на Димитров беше предложена вчера след Коалиционен съвет. Така се запазва правото на Обединените патриоти да имат своя квота за това министерско място в управлението.

Ревизоро вече коментира номинацията си и каза, че поема поста, за да няма напрежение в коалицията. Популярност придобива като финансов ревизор и оттам идва широкоразпространеният му прякор Ревизоро. През 2018 г. и 2019 г. насочи негативи срещу себе си заради Закона за горивата. Законопроектът изкара на протести дребния бизнес.

Нено Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник. Той подаде оставка от ареста в петък, а премиерът Бойко Борисов я прие. Димов беше задържан в четвъртък и прекара нощта в Трето районно управление. След това му беше наложено и 72-часово прокурорско задържане, а накрая и Специализираният съд го остави в килията за постоянно.

Снимка: Красимир Свраков