Огнеборец с руски медал става зам.-областен на Хасково

  • 10 март 2016, 12:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 67b7 b584

Бившият шеф на пожарната в Свиленград, Валентин Ангелов, ще бъде новият зам.-областен управител на Хасково. Постът беше овакантен след като Станислав Дечев стана губернатор на Хасково. Преди това той беше заместник на избрания за кмет на Хасково през ноември м.г. Добри Беливанов.

Валентин Ангелов бе награден с медал преди 6 години от Дмитрий Медведев. Тогава като президент на Русия Медведев отличи Ангелов заради участието му в потушаването на пожарите в Подмосковието.


В последствие огнеборецът поличи приз "Обикновен герой" в рамките на конкурса Мъж на годината'2010.


Само преди няколко седмици бившият шеф на пожарната в Свиленград осъди МВР за 181 лв., които са вследствие на забавено обезщетение. Валентин Ангелов бе пенсиониран през юли 2015 г. Вътрешното ведомство му дължеше 20 заплати, които са в размер на 32 560 лв. Парите обаче закъсняха.


От МВР му изплатили сумата през декември след като Ангелов изпратил нотариална покана. Защитата изчислила, че заради забавянето сумата, той трябва допълнително да получи е 181.25 лв. МВР оспори иска, но магистратите в Хасково прецениха, че искането на огнебореца от Свиленград е било основателно.


Още новини от Хасково и региона четете ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.