Огнено шоу и талантливи деца за грейването на елхата в Кресна

  • 06 декември 2017, 16:34
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%9e%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0 %d0%9a%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b0 %d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%b0

Община Кресна ще организира поредица атрактивни събития с коледен и новогодишен дух този месец. Най-напред коледната елха ще озари площада в града на 7 декември точно в 17:30 часа. За тържеството са поканени всички деца от общината, за да запалят заедно светлините на Рождественското дърво. На сцената ще се качат децата от ДГ „Здраве”, учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, Детски танцов състав „Веселяче” и народният певец Румен Стойков. Изненадата за присъстващите ще е огненото шоу на Клуб „Дивинитас”.

Общината призовава всички граждани и фирми да допринесат за празничното настроение с красива и оригинална външна коледна украса на техните търговски обекти, офиси и жилища. Всеки, който желае да бъде включен в конкурса, може да подаде заявка за участие до 22 декември. Комисия ще определи победителите и ще връчи награди в двете категории: "Офис, търговски или производствен обект" и "Частен дом".

От 14 до 22 декември 2017 г. ще се проведат благотворителни коледни базари с участието на ученици от СУ "Св. Паисий Хилендарски" и децата от ДГ "Здраве" и ЦСРИ в Кресна.

На 22 декември ще се проведе за втори път благотворителна акция "Да докоснем сърцата" за възрастните хора и онези жители на община Кресна, които се нуждаят най-много от внимание и грижа. Защото никой в Кресна не бива да се чувства самотен или забравен по Коледа и Нова година.

„След дълги преговори с екипа на Дядо Коледа успяхме да осигурим и неговото присъствие на 25 декември 2017 г. в Кресна, за да влезе в домовете на всички добри малчугани и да ги възнагради за добрите дела, които са извършили през изтеклата година. Каним всички на площад "Кресненско въстание" на 31 декември, за да изпратим с вино и веселие старата и да посрещнем новата 2018 г.”, каза кметът Николай Георгиев.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" ТУК!