Огромен интерес проявиха към програмата за саниране в Търновско

  • 27 януари 2015, 09:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5358e2d61dae1

Огромен интерес проявиха към програмата за саниране жителите на жилищни сгради в трите най-големи общини в област Велико Търново. Над 100 домоуправители отидоха на срещата, организирана от община Горна Оряховица, където бе разяснена програмата за саниране на жилищните сгради.

Всичко граждани имаха възможността да разговарят с екипа от Общината, който ще работи по програмата. Подготовката на документите бе най-дискутираната тема в Горна Оряховица.


Във Велико Търново в първия ден от информационната кампания десетки граждани се струпаха пред информационния център, за да потърсят подробности и конкретни съвети.


В отговор на големия интерес, инж. Ани Янкова проведе работна среща с повече от 20 управители на етажна собственост, които се интересуваха от сроковете, в които трябва да подготвят документите и в които може да започне реалната работа по санирането.


"Проект от формулярите и книжата за кандидатстване получиха всички присъстващи. Документите ще бъдат изготвени в окончателния си вид в началото на месец февруари, когато ще могат да се подават заявките за участие в проекта", обясни инж. Янкова.


В Свищов пък разяснителната кампания се провежда във всички квартали, в които по график се провеждат срещи с общински експерти. 5 жилищни района ще бъдат посетени днес, а на 28 януари домоуправителите от още 7 квартала ще могат да получат конкретни разяснения.