Омбудсманът отиде в село Паталеница

  • 20 ноември 2012, 13:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a081a5791e5

Омбудсманът Константин Пенчев се среща днес с ученици и разкрива временна приемна за жалби в село Паталеница, община Пазарджик. 


Националният омбудсман първо среща учениците от ОУ „Константин Величков”, за да говори с тях за правата на човека и обясни функциите и правомощията на омбудсмана. Константин Пенчев уточнява и случаите, при които младите хора могат да се обръщат за съдействие към него.


Срещата е в рамките на националната кампания за учебната 2012/2013 г. на Министерството на образованието, младежта и науката „Участвам и променям!”, подкрепена от омбудсмана на Република България. Инициативата е ориентирана към осъществяване на гражданско образование в училище, а институцията на омбудсмана участва в нея като организира разговори с ученици на тема: „Познаването на правата на човека като гаранция срещу нарушаването им”.


Омбудсманът разкрива в Клуба на пенсионера в селото временна приемна на обществения защитник. Писмените жалби на всички хора, които не успеят да говорят лично с Константин Пенчев в рамките на приемната, ще бъдат приети от служители на омбудсмана, като отговорите по тях ще бъдат изпратени по пощата на подателите.