Онлайн платформа събира сигнали за бедствия в Белене

  • 12 януари 2021, 11:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium fire 1030751 960 720

Община Белене разработи онлайн платформа за предоставяне на информация и за подаване на сигнали за кризисни ситуации - пожари, природни бедствия, аварии, наводнения, катастрофи. Проект „Съвместно управление на писка за ефективни реакции на местните власти в извънредни ситуации, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по Програма Интеррег V-A Румъния-България. Всички граждани могат да достигнат до платформата чрез интернет страницата на Община Белене, където има банер, който препраща към онлайн платформата. Уеб базираната платформа е разработена на трите езика – български, румънски и английски.

Ето какви са модулите в нея: „Новини”, „Актуално състояние на региона”, „Форуми”, „Действия при кризисни ситуации и опасности”, „Контакти”.

Всички граждани могат да посещават сайта редовно, да се регистрират и да четат актуална информация за случващото се в региона, да коментират предоставената информация във форумите, както и да подават сигнали за пожари, наводнения, усложнена зимна обстановка и катастрофи в региона. Платформата се поддържа и управлява от Община Белене.  

Снимката е илюстративна


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!