Опасен мост до Русе плаши шофьори

  • 17 ноември 2015, 10:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5e4c4d58c6


Близо година след пропадането на част от моста по главната улица в русенското село Николово ремонт все още не е извършен. Въпреки че участъкът е обезопасен, според шофьорите има реален риск от пътни инциденти, тъй като движението на автомобили е еднопосочно само в едната лента, а трафикът е интензивен, предаде БНТ.


Мостът по главната улица „Липник“ в Николово е на близо половин век. Досега съоръжението не е ремонтирано, въпреки че първите дупки са се отворили преди няколко години. Под въздействието на климатичните условия, конструкцията на моста започнала да се руши.


Миналата година дупката беше по-малка, тази година след снега се затрупа и е изключително опасно. Догодина, ако остане така мостът, не се знае какво ще се случи, разказа шофьорът Стилян Станчев.


Трафикът по улицата е интензивен, тъй като оттук минава пътят и за съседните села Просена и Долно Абланово.


Ако не е този “легнал полицай” да намалят тука, иначе обезателно ще стане тука катастрофа, твърди Пенчо Банчев.


Пари за ремонт на моста трябваше да отпусне междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, но 6-месечният срок за това изтече. Сега община Русе смята да заложи собствени средства.


„Очаквам още след приемането на бюджета в началото на следващата година да започне първият етап, а именно проектирането“, обясни за БНТ 2 Спасимир Димитров – директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност в община Русе.


Ремонтът на моста ще струва около 260 000 лева, което е с 60 000 повече спрямо първоначалните изчисления. Причината – ненавременния ремонт и по-голямото пропадане.


Още новини от Русе и региона вижте ТУК.