Опожариха колата на бившия кмет на Стражица

  • 02 април 2016, 09:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5e1a64c4 9775 7aa6

Криминалистии от Стражица и Велико Търново разследват палеж на личния автомобил на бившата кметица Детелина Борисова (ГЕРБ), съобщи "Труд".


Злодението е извършено в 02 часа през нощта срещу събота. Автомобилът бил паркиран пред кооперацията на ексградоначалничката на Стражица. Неизвестен засега извършител залял със запалителна течност "Ауди"-то и драснал клечка кибрит. Колата, която била спряна до купчина дърва, лумнала в пламъци. 


Пожарът бил забелязан случайно от служител на полицията, който живеел в съседство. Преди да събуди собственичката, комшията й подал сигнал на телефон 112 и лично се обадил в пожарната и полицията. На място след минути пристигнали огнеборци, които изгасили пожара.


Тази сутрин криминалисти извършиха втори оглед на оопожарената кола. Разпоредени са експертизи, които ще изясняват каква запалителна течност е използвана за пъкленото деяние.


„Шокирана съм, това е умишлен палеж. Имам подозрения, но не мога да коментирам, докато полицията не си свърши работата и не излязат резултатите от анализите. Получавала съм и друг път заплахи, но преди много време и не съм обръщала внимание. В момента съм началник на район Стражица към ВиК и палежът не е свързан със сегашната ми работа. Възможно е да по политическа линия, въпреки, че изборите отдавна минаха, коментир Детелина Борисова.


Още новини от Велико Търново и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.