Определиха ресорите на новите заместник областни управители на Велико Търново

  • 10 декември 2014, 15:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53eeefcd55e60

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев издаде заповед, с която определи ресорите и правомощията на своите заместници при осъществяване на задълженията им.


Съгласно заповедта зам.-губернаторът Любомира Попова (ГЕРБ) ще отговаря за осъществяването на административен контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация.


Тя ще отговаря за заетостта и социалните дейности, образованието, културата, младежките дейности и спорта. В ресорите й са още здравеопазване, туризъм, международни контакти на регионално ниво, противодействие на корупцията, информационно обслужване, технологии и съобщения. Същият бе ресорът на Попова и предишния път, когато тя бе зам.-областен управител – в мандата 2009 – 2013 г.


Другият заместник областен управител Николай Петров от АБВ ще отговаря за сферите транспорт, устройство на територията, земеделие и гори, етнически и демографски въпроси, здравословни и безопасни условия на труд, екология и опазване на околната среда, сътрудничество с неправителствени организации.