Организират почистване на язовир "Тича"

  • 17 август 2019, 17:07
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium %d1%8f%d0%b7. %d0%a2%d0%b8%d1%87%d0%b0 1

Екоинспекцията в Шумен приканва всички жители на областите Шумен и Търговище да се включат в почистване на язовир „Тича“ на 14 септември в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно" на бТВ Медия Груп 2019 г.

Идеята на експертите е събитието да се превърне в масово мероприятие, в което да се включат много доброволци, граждани и организации, тъй като състоянието на вододайния язовир за двете области – Шумен и Търговище, е изключително лошо, а потърпевши от качеството на питейната вода са всички.

От РИОСВ съобщиха, че са изпратили писма до областните управители, всички кметове на общини и кметствата в двете области, които се водоснабдяват или са по протежението на язовира.. Към момента подкрепа са заявили Централната рибно-опазваща организация „Тича" в Шумен и община Върбица.

За създаването на добра организация на акцията и осигуряване на необходимите консумативи, техника за извозването на отпадъците и доброволчески труд, от РИОСВ апелират към организирани групи, своевременно да заявят желанието си да се включат на тел.: 054/856 511 и на e-mail: pr@riosv-shumen.eu.