Още 20 000 домакинства ще ползват пълния набор интернет и ТВ услуги на А1

  • 16 юни 2020, 14:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%901 3

Жителите на Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница вече могат да се възползват от целия спектър интернет и ТВ услуги на А1, благодарение на новото разширяване на оптичната мрежа на компанията.

Интернет и ТВ услугите на А1 вече покриват близо 1 милион и 590 хиляди домакинства в България

Телекомът продължава разширяването на оптичната си мрежа и с новото развитие интернет и ТВ услугите на компанията вече са на разположение на близо 1 милион и 590 хиляди домакинства в цялата страна.

Клиентите на фиксирани услуги на А1 могат да се възползват от оптичен интернет с Download скорост до 1000 Mbps (1Gbps) и Upload до 600 Mbps.

Освен оптичен интернет с високи скорости, жителите на Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница вече ще могат да се възползват и от интерактивната телевизионна платформа A1 Xplore TV. Революционната услуга носи редица предимства за потребителите и превръща гледането на телевизия в специално изживяване. Услугата предлага 4К Ultra HD канали, а в зависимост от избрания план, абонатите могат да получат достъп до над 230 канала – 60 от които в HD качество.

A1 Xplore TV превръща гледането на телевизия в истинско удоволствие

Интерактивната телевизия A1 Xplore TV е с удобно и интуитивно меню, с което търсенето е лесно и бързо, и дава персонализирани препоръки, базирани на зрителските предпочитания. С времето платформата „се учи“ от потребителите и извежда на преден план съдържание, съобразено с вкусовете им.

Ключовото предимство на интерактивната телевизионна платформа е богатият каталог с хитови филми А1 Видеотека, който вече включва над 15 000 заглавия на игрални филми и сериали. Зрителите могат да се наслаждават в домашна атмосфера на холивудски продукции, които вече не са достъпни на големия екран. Любимите интерактивни функции като спиране на пауза, връщане назад, превъртане напред и други са достъпни не само за телевизионните програми, но и в А1 Видеотека.

А1 представи и ново портфолио от интернет и ТВ услуги

Жителите на осемте населени места ще могат да се възползват също и от обновеното портфолио от фиксирани услуги за телевизия и интернет, което технологичната компания стартира в началото на юни. 

То включва множество подобрения и иновации, които дават възможност на потребителите да активират ТВ или интернет услуги на втори адрес, без да се обвързват със срочен договор. Това предимство ще облекчи всички, които планират да изнесат летния си хоум офис извън дома.

Освен свобода да ползват услугите на втори адрес без срочен договор, иновативното портфолио на А1 дава повече гъвкавост на клиентите и при избора на комбинации от услуги. Всеки вече ще може сам да избира комбинацията от ТВ и интернет услуги, които иска да ползва, без да е нужно да избира от предварително зададени пакети.

И понеже бъдещето е в технологиите, от компанията не спират да насърчават клиентите си да използват онлайн каналите за самообслужване за плащане на сметки и управление на услугите си. Затова всеки клиент на новите предложения ще получи допълнителна отстъпка от 1 лев за всяка услуга, платена през мобилното приложение Моят А1 или на A1.bg.

Двойно повече домашен интернет

Стартът на новото портфолио от телекомуникационни услуги на А1 съвпада и с пускането на ново предложение за интернет пакет - Net Box със 150 GB на максимална скорост. Той е подходяща алтернатива за населени места без оптична свързаност. Това е още едно предимство за работещите през лятото от отдалечени населени места, защото предоставя два пъти повече интернет от досегашния най-голям пакет на телекома. Освен за по-малки населени места и вилни зони, услугата е подходяща и за ежедневните нужди в дома, където обикновено потреблението на интернет е от повече от едно устройство.