Осъдиха внучката на цар Киро за укриване на данъци

  • 26 май 2014, 12:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 538331e5e46c6

Внучката на цар Киро Костадинка е поредният член на фамилия Рашкови, която получи присъда. 29-годишната дъщеря на принц Ангел бе осъдена от Окръжния съд в Пловдив на 2,8 години условно с три години изпитателен срок за укриване на данъци. Заедно с Костадинка на съд за укриване на данъци бяха изправени родителите й Ангел и Гергина Рашкови, както и брат й Кирил Рашков, който наскоро излежа присъда за опит да подкупи полицаи, както и за шофиране без книжка.


Присъдата на Костадинка бе за укрити 13 052 лева данъци, които към момента не са платени. Баща й дължал над 69 000, а майка около 32 000, които обаче своевременно били погасени като задължения към хазната. Кирил Рашков - младши пък скрил над 50 000, но също вече се бил издължил.


Затова тримата бяха наказани само с глоба в размер на 5 000 лева за всеки. Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, тъй като четиримата признаха вината си. Въпреки, че тяхната адвокатка поиска минимална глоба с мотива, че са си платили данъците, съдът не прояви снизходителност и им наложи максималната глоба.


*Още новини от Пловдив четете тук