От 5 май всеки петък фермерски пазар в Хасково

  • 03 май 2017, 19:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium fermerski pazar 1024x683

fermerski_pazar-1024x683

Вече всеки петък в Хасково ще има фермерски пазар. Стоките ще бъдат изложени на специални брандирани шатри на пешеходната алея до площад „ Свобода“ от 16 до 19ч. Фермерският пазар е организиран от община Хасково и Хранкооп София, като  целта е да даде възможност на малки производители на чиста храна да предлагат продукцията си лично и на справедлива цена, съобщават от пресцентъра на общината.

На 5 май в пазара ще се включат производители на квасен хляб от лимец, ръж, пшеница. Ще се предлагат още яйца от токачки и кокошки, плодове, зеленчуци, билки, подправки, марули, репички, зелен лук, сушена чубрица, къдрава маруля, спанак, лапад, киселец, коприва, спанак, печена белена капия, домашна лютеница, люти чушки, сладко от чушки и годжи бери. Ще има още сушени сливи, натурален ябълков оцет, вино, шарлан, петмез, сиропи, мед и пчелни продукти, млечни и месни продукти и гъби.

Farmers-Market-General-Produce

Любителите на сладките изкушения ще открият брауни, смокинов и портокалов сладкиш, шоколадов и портокалов крем, малинова торта и шоколадови бонбони с ванилов пълнеж, френска селска торта, лимецова торта с шоколад и лешници. Безглутенова портокалова торта и лимецови кексове с портокал са част от десертите, които ще изкушат гостите на фермерския пазар в петък.